Фармацевтични компании са доставили 20,8 милиона хапчета срещу болка в американско градче с

...
Фармацевтични компании са доставили 20,8 милиона хапчета срещу болка в американско градче с
Коментари Харесай

САЩ се борят с най-тежката опиоидна криза в историята си

Фармацевтични компании са доставили 20,8 милиона хапчета срещу болежка в американско градче с 2900 жители, разкрива материал на вестник „ Чарлстън газет-мейл “. Съединените щати се борят с най-тежката опиоидна рецесия в историята си. Епидемията стартира през 90-те години. За разрастването й способстват всеобщото изписване на медикаменти, навлизането на на ниска цена хероин и появяването на синтетични опиати като фентанил, които са 50 пъти по-мощни от хероина.

Всеки ден 90 американци умират от свръхдоза с опиати според публикация на „ Ню Йорк таймс “.

През изминалото десетилетие фирми, търгуващи с лекарства, са доставили 20,8 милиона болкоуспокояващи, които се предписват с рецепта, на две аптеки, намиращи се на четири пресечки една от друга в в градче в щата Западна Вирджиния с 2900 поданици. Информацията е разкрита от комисия в Конгреса, която проверява рецесията с опиати в Съединените щати.

Огромните доставки на мощните болкоуспокояващи хидрокодон и оксикодон излизат нескрито при чуване за ролята на търговците за задълбочаването на рецесията.

Според „ Чарлстън газет-мейл “ в Западна Виржиния смъртността, породена от предозиране с медикаменти е най-висока в Съединени американски щати. Краят е бил съдбовен за 880 души през 2016 година.

Приблизително 90 американци умират от предозиране с опиати дневно, показва „ Ню Йорк таймс “.

Обществената медиа ПиБиЕс споделя историята на Майкъл Лоут, който се възвръща след 10-годишен интервал на взаимозависимост. Всичко стартира, когато се постанова да вземе болкоуспокояващи, до момента в който работи като заварчик. По-късно редуцират работното му място и това е мотив да взима повече хапчета. След това мъчно се задържа на работа: „ Веднъж даже ме хванаха със синтетични хапчета в бельото ми, бях станал доста сръчен. Скривах ги в бельото си и влизах “, споделя Майкъл Лоут.

Собственикът на фирма Клайд Маклалън пък споделя, че при него постоянно идват претенденти за работа, които са използвали наркотични субстанции: „ Често идват хора, търсещи работа, които явно са дрогирани. Те наподобяват като живи мъртъвци. Казвам им, ще ви изпратим на тест за опиати, какво ще ни покаже? Повечето пъти, в случай че е трева или нещо такова, ми споделят. Ако е нещо друго, не се връщат повече “.

Най-тежка е опиоидната рецесия в Средния Запад, Апалачите и Нова Англия, само че в действителност това е национална зараза. Свръхдозата болкоуспокояващи медикаменти е водещата причина за гибел на хората под 50-годишна възраст в Съединени американски щати, сочат изследвания.

Президентът Доналд Тръмп нареди на Департамента по опазване на здравето да разгласи изключително състояние за публичното здраве поради рецесията с опиатите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР